OPULUS
Üdvözöljük Ismeretlen felhasználó (Bejelentkezés
  Megrendelések     Kosár tartalma 
 Főoldal | Cégünkről | Elérhetőség | Információs központ | Fórum | Program frissítések 


Módosítva: 2018-01-18 
 Katalógus  Termékek  Alkalmazások  Kalibráció/Kalibrátorok 

Keresés: 

Technikai támogatás

PyroButton FAQ
PyroButton Fórum FAQ
Online oktatás
PyroSentry FAQAdobe Acrobat Reader

Optimalizálva

Információs Központ

Információs központ

Írjon be egy vagy több kulcsszót a kereséshez.
Információs Központ Aktuális termék

Ha információt szeretne kapni a kiválasztott termékről vagy szolgáltatásról, írja be kérdését a fenti keresés mezőbe vagy válassza ki az Önt érdeklő kérdést az alábbi listából.


Nem kapott választ a kérdésére?
Technikai támogatás


PyroButton SQL telepítés
PyroButton SQL használat


PyroButton SQL telepítés

K1: 

Mekkora teljesítményű számítógép szükséges a PyroButton-SQL program használatához?
 
V: 

Minimum rendszerkövetelmények:
- Pentium kompatibilis 500MHz processzor
- 64 MB RAM (128 MB ajánlott)
- CD-ROM a telepítéshez
- Egér
- 800x600-as felbontás
- 100 MB szabad merevlemez terület
- Windows 2000 vagy XP operációs rendszer

Megjegyzés: az évek során az adatbázisban felgyülemlő mérési adatok mérete elérhet akár néhány gigabájtot is.

K2: 

Milyen előképzettség szükséges a program telepítéséhez?
 
V: 

Nem szükséges előképzettség. Itt jegyeznénk meg azonban, hogy az NT alapú operációs rendszereknél (Windows 2000, Windows XP) a telepítést végző felhasználónak adminisztrátori jogokkal kell rendelkeznie.

K3: 

Hogyan lehet a PyroButton-SQL programot telepíteni?
 
V: 

A telepítő CD berakásakor automatikusan elindul a PyroButton-SQL telepítő program, amely segítségével, az alapértelmezett beállítások választásával, egyszerűen telepíthető a program. A telepítés manuálisan is elvégezhető. Ehhez kattintson az installáló CD győkérkönyvtárában található 'Install.exe' parancsra. A telepítő varázsló vegig vezeti Önt a telepítés folyamatán.

K4: 

Milyen előfeltételei vannak a program telepítésének?
 
V: 

- MS Internet Explorer 6.0 Service Pack 1
- MS SQL Szerver 7.0 / MSDE 1.0 SP4-gyel, vagy MS SQL Szerver 2000 / MSDE 2.0 SP3-mal
- EQU 2.0 ActiveX Standard 2.00.18

(A fenti komponensek megtalálhatóak a OPULUS PyroButton-SQL Telepítő CD-n.)

K5: 

Honnan tudhatom meg, hogy a szükséges előfeltételek rendelkezésemre állnak-e?
 
V: 

A telepítő program észleli ezek hiányát, figyelmezteti erre a felhasználót és telepíti a hianyzó komponenseket. (Minden szükséges komponens megtalálható a PyroButton-SQL telepítő CD-n.)K6: 

Milyen részekből áll a Pyrobutton-SQL telepítő programja?
 
V: 

- Előfeltételek telepítése
- PyroButton-SQL program telepítése
- 1-Wire adapter telepítése
- PyroButton adatgyűjtők liszencének telepítése

K7: 

Kell-e valamilyen egyéb segédeszköz a telepítéshez?
 
V: 

Nem szükséges, de a programcsomaghoz mellékelt rövid telepítési kézikönyvet célszerű átolvasni és telepítés közben magunknál tartani, mivel a telepítés folyamán lépésről-lépésre végigvezeti a felhasználót a szükséges lépéseken.

K8: 

Mi a különbség a 'Standard' es 'Custom' telepítés között?
 
V: 

A telepítés adott szakaszában lehetőség van arra, hogy kiválassza a telepítés módját. Választhatja a 'Standard' és a 'Custom' telepítést, attól függően, hogy mennyire jártas a telepítés folyamatában.

A 'Standard' telepítés azok számára ajánlott, akik nem kívánják módosítani a felkínált telepítési menetet. Ebben az esetben a számítógép merevlemezének adott helyére és az alapértelmezett könyvtárakba települ a program. Ebben az esetben mind a 'Working', mind a 'Learning' adatbázis telepítésre kerül.

'Custom' telepítés során a telepítő kérdéseket tesz fel és beavatkozást kíván a felhasználótól. A 'Working' és a 'Learning' adatbázis ebben az esetben is telepítésre kerül.K9: 

Milyen módon védhetem meg az adatbázisaimat?
 
V: 

Az adatbázis egy adatstruktúra a merevlemezen. A rendszer telepítési információk, az adminisztratív adatok és az összes elmentett mérési eredmény az adatbázisban tárolódik. Két fajta adatbázist különböztetünk meg: a 'Working' és a 'Learning' adatbázist. A program telepítése során a telelpítő biztonsági információkat kér a telepítést végző személytől. Kérjük kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat és töltse ki a megfelelő mezőket. A telepítés befejezése után az adatbázisok védelem alatt állnak.

K10: 

Miért jelenik meg a telepítés során a Check User ablak?
 
V: 

A programok installálását csak adminisztrátori jogokkal rendelkező felhasználó végezheti. Amennyiben Ön adminisztrátor a számítógépen, akkor kattintson az OK gombra. (Amennyiben telepített már más programot a gépére, akkor Ön adminisztrátori jogokkal rendelkezik). Ha Ön nem adminisztrátor, akkor lépjen ki az installáló programból. Ekkor az installálás elvégzéséhez adminisztrátori jogokkal rendelkező személynek kell bejelentkeznie a Windows-ba és újra elindítani a telepítőt.K11: 

Elvégezhető-e a telepítés ha a PyroButton adapter csatlakoztatva van a számítógéphez?
 
V: 

Nem. Az installálás előtt húzzuk ki a számítógépből az adaptert. Amennyiben ez nem történt meg, akkor a telepítés adott fázisában megjelenik egy USB ablak és figyelmeztet a hiányosságra. Ekkor még eltávolíthatjuk az eszközt és folytathatjuk a telepítést.A telepítés adott szakaszában a telepítő kérni fogja a 1-Wire adapter csatlakoztatását. Ekkor csatlakoztassa azt a számítógéphez.K12: 

Mit jelent a PyroButton-ok licencének telepítése?
 
V: 

A BLF egy PyroButton adatgyűjtő liszenc fájl. Opulus által generált védett állomány, ami 1 db PyroButton sorozatszámát és kalibrációs adatait tartalmazza. A PyroButton adatgyűjtők regisztrációjához nélkülözhetetlen állomány. Tartalmazza a kritikus kontrol paramétereket (CCP), amelyek biztosítják az adatgyűjtő megbízható és 21 CFR Part 11 követelményeinek megfelelő működését. A BLF fájl integritásvédett. A BLF állományban tárolt CCP adatok a következők:

- az adatgyűjtő típusa,
- a gyártó neve,
- a kalibráció dátuma,
- a következő, esedékes kalibráció dátuma, és
- a kalibrációs korrekciós faktorok.

A PyroButton adatgyűjtők csak PyroButton szoftverekkel használhatók. A használat előfeltétele a BLF fájlok telepítése is.

K13: 

Honnan lehet ezeket a licence file-okat telepíteni?
 
V: 

Amennyiben egyidőben vásárolja meg a szoftvert és az adatgyűjtőket, akkor a program telepítésével egyidőben a PyroButton licenc fájlok is telepítésre kerülnek. A később vásárolt PyroButton gombokhoz mellékelünk egy OPULUS PyroButton Licence for PyroButton telepítő CD-ét. A licenc fájlok ennek segítségével egyszerűen telepíthetők. A Licence telepítő CD berakásakor automatikusan elindul a telepítő. Ha a számítógépén az automatikus futtatás ki van kapcsolva akkor a telepítő CD gyökér könyvtárában lévő install.exe segítségével ezt ön kézzel utólagosan is megteheti. Az új adatgyűjtők a PyroButton-SQL program indításakor kerülnek regisztrálásra.
Megjegyzés: a PyroButton licencek telepítése külön installáló CD-ről csak akkor végezhető el, ha a PyroButton-SQL program telepítve van a számítógépén.

PyroButton SQL használat

K14: 

Hogyan lehet a PyroButton-SQL programot elindítani?
 
V: 

A program indításához kattintson a 'PyroButton-SQL' ikonra az Asztalon, vagy válassza ki a Start > Programok > OPULUS > PyroButton-SQL > PyroButton-SQL menüpontot.

K15: 

Mi a különbség a 'Learning' és a 'Working' adatbázis között?
 
V: 

A 'Learning' adatbázis használata segít a PyroButton-SQL használatának elsajátításában. Segítségével szimulált mérések végezhetők, amelyekhez nincs szükség sem adapterre sem adatgyűjtőkre.
A 'Working' adatbázis a valós mérésekhez használható.

A PyroButton-SQL alaphelyzetben 2 adatbázist telepít, azonban a felhasználói igényeknek megfelelő számú adatbázis telepítése is lehetséges. A program indulásakor kiválasztható az az adatbázis, amellyel dolgozni szeretne.K16: 

A szimulációs mód használata megrövidíti-e a hőmérő-gomb élettartamát?
 
V: 

Nem.

K17: 

Hogyan lehet a PyroButton programba belépni?
 
V: 

1. Indítsa el a PyroButton-SQL programot. Ha több, mint egy adatbázis is telepítésre került, akkor az adatbázis választó ablakban válassza ki azt az adatbázist, amelyet használni kíván. Kattintson az OK gombra. A bejelentkezési ablak jelenik meg.

Megjegyzés: ha az adatbázis telepítése során biztonsági kód használata lett kiválasztva, akkor az adatbázis kiválasztása után megjelenik egy dialógus ablak, ahol meg kell adni a biztonsági kódot.

2. Válassza ki a felhasználónevet és adja meg a jelszót, amit a telepítés során meghatározott. Kattintson az OK gombra. Amennyiben a szoftver még nincs regisztrálva, akkor megjelenik a regisztrációs ablak. Megjegyzés: A 'Learning' adatbázis rendszer adminisztrátor jelszava '123456'.3. Kattintson a Close gombra (vagy regisztrálja a terméket, ha még nincs regisztrálva).

K18: 

Hogyan változtathatom meg a jelszavamat?
 
V: 

Bejelentkezéskor szükség lehet arra, hogy a felhasználó megváltoztassa a jelszavát. (Ez a rendszer biztonsági beállításaitól függ.) A jelszó képzés szabályai 'Change Password' ablak alján megtalálhatók.

A jelszó szintén megváltoztatható a programból is. Ehhez kattintson a 21 CFR Part 11 manager --> Change Password menű pontra.K19: 

A program elindítása után miért jelenik meg a PyroButton-SQL regisztráció dialógus ablak?
 
V: 

Ez az ablak csak akkor jelenik meg, ha a termék még nincs regisztrálva vagy lejárt az érvényessége. Ebben az esetben kérjük regisztrálja a terméket. A regisztráció elindításához kattintson a 'start registration' gombra és kövesse az utasításokat. A regisztrációs kulcs megérkezése után kattintson a 'Apply Product Key' gombra és kövesse az utasításokat. Amennyiben helyesen írta be a termékkulcsot, akkor a PyroButton program azonnal használható. Hibás bevitel esetén egy figyelmeztető üzenet jelenik meg.K20: 

Mi a teendőm a termékkulccsal?
 
V: 

A termékregisztrációs kérés befutása után az Opulus egy .pcf kiterjesztésű fájlt küld Önnek e-mail csatolás formájában.

1. Mentese el ezt a fájlt a számítógépe merevlemezére.
2. Indítsa el a PyroButton-SQL alkalmazást.
3. Kattintson az 'Apply Product Key' gombra.
4. Megjelenik egy dialógus ablak. Írja be az elmentett fájl teljes elérési útvonalát, vagy kattintson a 'Browse' gombra és keresse meg a fájlt.
5. Kattintson az 'Apply' gombra.
6. Indítsa újra a programot (újraindítás után a program regisztrált lesz).

K21: 

Hogyan kell kitölteni az OPULUS regisztráció - 1. lépés dialógus ablakokban lévő mezőket?
 
V: 

A regisztrációs lap mezőit értelemszerűen ki kell tölteni. A piros csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!K22: 

Hogyan lehet eljutatni az OPULUS-hoz a regisztrációhoz szükséges adatokat?
 
V: 

A regisztrációs adatok kitöltése után a 'Next' gombra kattintva juthatunk el az OPULUS regisztráció 2. lépés-éhez. Itt lehetőségünk van a regisztrációs adatok elküldéséhez E-mailban vagy a megnyitásához jegyzettömbben (innen ki lehet nyomtatni, és Faxon elküldeni).K23: 

Hogyan kell installálni a kommunikációs adaptert?
 
V: 

Az adapter telepítés célja a 1-Wire kapcsolat konfigurálása. A 1-Wire adapter kapcsolja össze a számítógépet és az adatgyűjtőket.

Kattintson a program fő oldalán található 'Set Up Adapter' gombra.

Figyelem! 'Working' módban mindig ellenőrízzük, hogy az adapter csatlakoztatva van-e számítógéphez.

Az adapter konfigurációs képernyő lehetővé teszi a megfelelő adapter típus és a kommunikációs port kiválasztását.

1. A program fő ablakában kattintson a 'Set Up The Adapter' gombra.
2. Kattintson az 'Automatic Selection' gombra.
3. A beállítások mentéséhez kattintson az OK gombra.